Tips & Tricks

Tips & Tricks

Bestellen, betalen en bezorgen

Bestellen kunt u eenvoudig door in het menu op shop te kiezen en de gewenste producten te selecteren. U kunt bij ons betalen met Ideal of bestellen onder rembours. Betalen bij afhalen in Harderwijk is ook mogelijk door middel van pinnen of contante betaling. Uiteraard helpen wij u met het inladen. Bezorgen doen wij door middel van eigen vrachtwagens en wij werken samen met transportbedrijven.

Eigenschappen van kastanjehout

  • duurzaamheidsklasse 2, duurzaamheid: 20-25 jaar
  • milieuvriendelijk;
  • hekwerk verkrijgbaar in verschillende hoogtes en latafstanden;
  • een natuurlijke, mooie afrastering voor zowel de moderne als de klassieke tuin.

Garantie

Bent u tevreden vertel het anderen, heeft u een probleem meld het aan ons. Samen zoeken we naar een goede oplossing!

Onderhoud van kastanjehout

Kastanjehout heeft geen onderhoud nodig. Door de aanwezigheid van looizuur is het hout beschermd tegen vocht en schimmel. Mocht u eventuele vlekken die het looizuur afgeeft willen verwijderen, dan kunnen wij u adviseren over de juiste producten zoals bijvoorbeeld onze houtreiniger.

Het is mogelijk dat het ijzerdraad op het hekwerk vlekken geeft. Dit komt door de natuurlijke werking tussen de tannine in het hout en het ijzerdraad. Dit is geen roest, maar deze verkleuring zal door de regen afnemen. Uiteraard kunt u het ook afspoelen.

Plaatsing van kastanje hekwerk

Nr. 1:  leg alles klaar: de kastanje hekken en kastanjehouten palen, een grondboor, een spade, krammen of schroeven, een boormachine, een houten hamer, een zaag, lang meetlint of touw en een draadtang

Nr 2: Plaatsing van de kastanje palen:

  • Plaats de paal om de 2 meter;
  • Maak de plaats waar het hekwerk moet komen egaal;
  • Span een lint of touw in een rechte lijn net boven de grond;
  • Boor een gat op beide hoeken. De palen gaat 1/3 de grond in. Let op dat de diameter van de grondboor niet groter is dan de dikte van de palen;
  • Plaats de kastanje hoekpalen in de gaten en sla deze met een houten hamer in de grond voor 1/3. Houdt hierbij de hoogte aan van het bovenste ijzer wikkeldraad van het hekwerk voor de bovenkant van de paal.
  • Meet de exacte plaats uit van de tussenliggende palen. Plaats deze kastanje palen op dezelfde wijze als de hoekpalen.

Nr 3: Plaatsing van het hekwerk: Rol het hekwerk uit en monteer de eerste lat  met krammen of schroeven op de eerste  hoekpaal. Let hierbij op dat u het hekwerk met de puntjes naar boven plaatst. Bij elk opeenvolgende paal rekt u het hekwerk goed uit. Voor het opspannen kunt u een spade gebruiken die u tussen de paal en een kastanjehouten latje plaatst. Houdt de spade hierbij zoveel vergelijk ter hoogte van 1 van de ijzerdraden om breuken in het hekwerk te voorkomen. Verwijder  eerst het laatste latje van de laatst geplaatste rol. Dit doet u met een draadtang zodat u de ijzerdraden los kunt draaien. Plaats vervolgens het eerste latje van de nieuwe rol tussen de losse uiteinden en draai het ijzerdraad weer vast.

Veel succes met het plaatsen. Lukt het niet of heeft u geen tijd? Dan kunt u bij ons ook een offerte aanvragen voor het plaatsen van de afrastering door onze ervaren vakmensen.

montage

montage

Showroom

U bent van harte welkom om onze showroom te bezichtigen. Het beste kunt u hiervoor een afspraak maken via telnr. 0341-355995.

Werkplaats

Wij hebben een eigen werkplaats met zeer deskundig personeel. Hier maken wij niet alleen het Frans en Engels (schapen)hekwerk maar ook onze ambachtelijke poorten. Daarnaast maken wij ook traditionele eiken (bij)gebouwen en meubels, zie daarvoor de website van Treasure Building.