WTC Kastanjehout

Poorten

Poorten en slagbomen

De Engelse houten poorten (gates) zijn wereldberoemd en erg populair. Ze vormen het visitekaartje van menig bedrijf of woning en blinken uit door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het traditionele handwerk en de kwaliteit staan voor de ambachtelijke houten poorten en slagbomen voorop. Voortdurende kwaliteitscontrole zorgt voor een degelijk en duurzaam eindproduct. Door hun vergrijzing in de loop der jaren vormen de poorten een meerwaarde voor uw domicilie. Door de productie in eigen beheer is elke gewenste maat leverbaar. De volgende (hard)houtsoort poorten zijn leverbaar:

 • Grenen poort
 • Eiken poort
 • Kastanje poort
 • Bilinga poort
 • Haardhouten poort
 • Andere houtsoorten zijn in overleg leverbaar

WTC Kastanjehout levert alle poorten in zijn geheel op, inclusief het zware authentieke Engelse hang- en sluitwerk en de poortpalen.

Soorten houten poorten

U kunt verschillende soorten modellen landelijke poorten door ons op maat laten maken. Zo creëert u een poort die perfect past bij uw wensen voor een houten tuinpoort. U hebt de keuze uit de volgende soorten houten poorten:

Model veldhek en toegangspoort

Het veldhek is een rechte uitvoering, prima geschikt als loop- of weidehek, maar uiteraard ook geschikt voor uw oprit. De toegangspoort daarentegen is een luxere uitvoering, met een gebogen staander met daarin een schuine schoorlat. Een combinatie van veldhek en toegangspoort wordt vaak toegepast. Tegen (een geringe) meerprijs zijn beide modellen te voorzien van extra latten om bijvoorbeeld kleine (huis)dieren binnen het hek te houden. Ook is het mogelijk om de veldhekken met verticale in plaats van horizontale latten uit te voeren. We praten dan over maatwerk. Wij adviseren u graag.

Model Luxury

Een ander model tuinpoort is de Luxury. De gebogen bovenbalk geeft een extra luxe uitstraling aan deze poort. De verticale latten gecombineerd met de latjes aan de onderzijde maken deze poort echt af. Deze poort maken wij inclusief zware eiken poortpalen en Engels hang- en sluitwerk.

Model boerenhek

Ideaal als weidehek is het zogenaamde boerenhek: een hek van ruwe onbewerkte kastanje schaaldelen, dat uw (weide)toegang een robuuste en landelijke uitstraling geeft. Levering doen we compleet met degelijke eiken poortpalen en hang- en sluitwerk.

Model klaphek

Het klaphek wordt graag afgenomen en is uitermate geschikt als zelfsluitende constructie bij bijvoorbeeld kinderboerderijen, maar wordt ook toegepast bij rasterwerk in natuurgebieden. Uitvoering in kastanje of eiken, al dan niet geschaafd. Het klaphek wordt compleet geleverd met hang- en sluitwerk en degelijke eiken poortpalen. Op aanvraag is een wildrooster leverbaar.

Model looppoort voor Engels of Frans hekwerk

Deze looppoort (ook wel poortframe genoemd) is gemaakt van een robuust eiken frame, afgewerkt met de kastanje latten zoals u die in het Engels of Frans hekwerk aantreft. De tussenafstand van de latten wordt op maat gemaakt. De hoogte wordt aangepast aan de hoogtemaat van uw Engels of Frans hekwerk, zo heeft u een onopvallende, maar mooie doorgang.

Slagbomen

Naast de vele soorten poorten, kunt u bij WTC Kastanjehout terecht voor houten slagbomen. U kent ze ongetwijfeld van de entree als u het bos in gaat om te genieten van de natuur. Slagbomen zijn bekende barrières in het terugdringen van motorvoertuigen in bosgebieden, maar worden steeds vaker voor particulier gebruik in buitengebieden geplaatst. WTC Kastanjehout heeft deze slagbomen als standaard product in het assortiment. Gemaakt van diverse houtsoorten, overleggen we graag met u de gewenste breedte. Ook de slagbomen worden compleet geleverd met zware eiken steunpalen en zwaar hang- en sluitwerk. Een extra sluitpaal is leverbaar voor het geval de slagboom open moet kunnen staan.

Levertijd & plaatsing

WTC Kastanjehout streeft naar een levertijd van twee tot drie weken voor alle standaard poorten (met uitzondering van type Luxury). De meeste maten en modellen kunnen we direct uit voorraad leveren. Voor aangepaste modellen spreken we graag met u een scherpe levertermijn af. WTC Kastanjehout verzorgt de plaatsing van hekwerk en poorten vakkundig en snel. Neemt u hiervoor contact met ons op voor een offerte op maat.

Accessoires en opties

Voormontage van het hang- en sluitwerk is mogelijk. Afwerking van de poorten met roestvaststalen slotbouten en dopmoeren is standaard! Uiteraard zijn beide modellen geheel gemaakt met pen- en gatverbindingen.

Extra voorzieningen als elektrische aandrijving, intercom, verlichting of camera’s behoren ook bij houten poorten tot de mogelijkheden. Vraag een offerte!.
Bekijk de shop

Wat verkopen we?
 • Engels hekwerk
 • Frans hekwerk
 • Palen
 • Poorten
 • Post and Rail/Paardenafrastering
 • Tornado gaas
 • Tuinmeubels
 • Verf, olie en lak
 • Vlechtschutting kastanje
 • Zaaghout Eiken/Douglas