Tuin afrastering

Tuin afrastering

Er is in Nederland een enorme diversiteit aan tuinen. Van grote tuinen die direct op een weiland of bos uitkomen tot kleinere tuintjes in de woonwijken, die weer grenzen aan de tuinen van de buren. Ook al is het niet verplicht, kiest vrijwel iedereen ervoor om een tuin afrastering te plaatsen.

Waarvoor dient een afrastering in uw tuin?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een omheining in uw tuin. In de eerste plaats om uw tuin af te bakenen. Dit is met name handig als uw tuin grenst aan andere tuinen of aan een openbaar gebied, zoals gemeentegrond. In dit laatste geval is tuin afrastering ook een manier om uw privacy te garanderen. U wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar kan binnenlopen. Daarnaast dienen tuinafzettingen ook als beveiliging: potentiële dieven krijgen lastiger toegang tot de woning en uw kinderen of viervoeter kunnen de tuin niet onverhoopt verlaten.

Voordelen van omheiningen in uw tuin

Een tuin omheinen heeft dus veel functionele voordelen, zoals het garanderen van privacy, het aangeven van grenzen en het creëren van meer veiligheid. Er is echter ook nog een ander voordeel: een afrastering voor uw tuin is als een lijst voor een schilderij: een goed gekozen omheining in de tuin zal bepalend zijn voor de uitstraling en kan uw tuin een echte boost geven. Om ervoor te zorgen dat alles beter tot z´n recht komt, is het wel cruciaal om goed na te denken over de vorm van tuin afrastering die u wenst te plaatsen.

Verschillende vormen van tuin omheinenTuin afrastering

Er zijn verschillende soorten tuin afrasteringen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een omheining van gaas. Eén van de voordelen van het afzetten met gaas is dat er genoeg budgetvriendelijke opties zijn. Verder kan gaas op alle hoogtes worden geplaatst, is het stevig en kunt u het laten begroeien met allerlei soorten planten, wat een heel natuurlijk effect heeft. Daarnaast zijn er ook veel soorten houten omheiningen voor in de tuin. Denk hierbij aan hekwerken en palen, die op verschillende hoogtes geplaatst kunnen worden. Een hoge houten afrastering, zoals een schutting, geeft de tuin een warme en vriendelijke uitstraling. Lage houten omheiningen zijn bovendien uitermate geschikt om verschillende ruimtes binnen uw tuin af te bakenen of te omheinen, zoals een vijver of een moestuin.

Tuin afrastering kopen bij WTC Kastanjehout

Bij WTC Kastanjehout zijn diverse soorten tuin omheiningen te koop voor scherpen prijzen. U kunt bij ons terecht voor zowel Tornado getwist gaas als Tornado gegalvaniseerd glad gaas. In onze webshop vindt u tevens alle benodigde elementen om de afrastering van gaas te monteren. Daarnaast zijn wij de belangrijkste leverancier van kastanjehouten producten. Al onze producten zijn gemaakt van duurzaam hout. In ons assortiment vindt u Frans en Engels hekwerk, kastanje vlechtschuttingen en kastanjehouten palen. Ook Robinia hekwerk en Robinia palen zijn bij ons te verkrijgen met alle bijbehorende montage-elementen. Wilt u de omheining liever niet zelf monteren? Dan nemen wij deze klus graag voor u uit handen.