Wat kost een hekwerk per meter?

Wat kost een hekwerk per meter?

Hekwerk wordt altijd gepresenteerd als een goedkope vorm van afrastering. Dit klopt in die zin, dat hekwerk een zeer lage vanaf-prijs heeft. Wat men uiteindelijk betaalt per meter is natuurlijk heel erg afhankelijk van het soort hekwerk.

Soorten hekwerken

Er zijn diverse soorten hekwerken beschikbaar. De vraag ´wat kost hekwerk per meter´ kan dus niet eenduidig beantwoord worden. Het goedkoopste soort hekwerk is over het algemeen gaas hekwerk en het duurste hekwerk, is sierhekwerk. Ertussenin zitten de houten hekwerken zoals de schapenhekwerken van kastanjehout, één van ons meest geleverde producten.

Verschillende hekwerken voor in de tuin van WTC Kastanjehout

Bij WTC Kastanjehout heeft u de keuze uit verschillende soorten hekwerken. Zo kunt u onder andere in onze webshop Tornado gaas vinden, dat zeer geschikt is voor het veilig in bedwang houden van paarden en vee. Daarnaast vindt u een grote selectie aan houten hekwerken voor in de tuin: enerzijds de Robinia houten hekwerken en daarnaast de kastanje houten schapenhekwerken, zowel de Engelse variant als de Franse variant. Beide hekwerken zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en afmetingen (latafstand van 4/5 cm en 8/10 cm). Ze worden verkocht op rollen van 5 of van 10 meter.

Kosten van een hekwerk per meter

De kosten van een hekwerk per meter bij WTC Kastanjehout zijn relatief laag. Onze scherpe prijzen zijn te danken aan het feit dat wij de houten hekwerken op ons eigen werf produceren. Ook hebben wij regelmatig producten in de uitverkoop. Neemt u eens een kijkje op onze website, wellicht zit er een interessante aanbieding voor u tussen! Voor onze zakelijke klanten hebben wij overigens een speciale handelsprijslijst, die u via het contactformulier kunt opvragen.

Wat een hekwerk van Tornado gaas per meter kost, is afhankelijk van de hoogte, maar komt niet boven de 6 euro per meter. Wat het Engels hekwerk betreft, wat kost dit hekwerk per meter? Het start met respectievelijk 5 euro bij een hoogte van 50 cm en een latafstand van 8/10 cm. De kosten van het Franse hekwerk liggen iets hoger, net als de kosten voor een Robinia hekwerk. Een schapenhek van 10 meter kunt u dus al voor tussen de 107 en 160 euro kopen, afhankelijk van de hoogte. Voor de exacte prijzen kunt u onze webshop raadplegen.

Voordelen van een hekwerk van kastanjehout

Wat kost een hekwerk per meter

Een hekwerk van kastanjehout heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Zo is de levensduur van een hekwerk van kastanjehout relatief lang, zo tussen de 15 en 25 jaar, en is het kastanjehout waar WTC Kastanjehout mee werkt afkomstig uit Europa. Dit maakt het niet alleen zeer duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. Daarnaast is een hekwerk van kastanjehout ook nog eens

onderhoudsvriendelijk, omdat het niet bewerkt hoeft te worden, dankzij het van nature aanwezige looizuur. Het looizuur in het hout zorgt ervoor dat het bestand is tegen extreme weersomstandigheden, met name tegen vocht en schimmelvorming.