Stapels robinia palen van duurzaam hout

Duurzaam hout kopen bij Kastanjehout

Duurzaam hout kopen

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn termen die de afgelopen jaren in elke branche een grotere rol zijn gaan spelen. Ook duurzaam hout kopen wint steeds meer aan populariteit. Hout kent natuurlijk al het voordeel dat de milieubelasting bij het productieproces extreem laag is, vergeleken bij andere bouwmaterialen. Daarnaast biedt hout uitstekende mogelijkheden tot hergebruik en recycling. Is dit geen optie en moet er nieuw hout worden gekocht? Zorg er dan in ieder geval voor dat u duurzaam hout koopt.

Waarom duurzaam hout kopen

Duurzaam hout kopen is van groot belang, omdat het eraan bijdraagt dat de bossen niet uitgeput raken. Hout raakt in principe als grondstof niet op, zolang je de bossen duurzaam beheert en telkens als je bomen kapt, ook weer nieuwe bomen plant. Er moeten voldoende bomen overblijven om ook een gezonde leefomgeving voor planten en dieren te behouden. Daarnaast betekent duurzaam dat de arbeidsvoorwaarden van de arbeiders, die betrokken zijn bij de houtproductie, aan bepaalde voorwaarden hebben voldaan en dat er rekening is gehouden met de belangen van de inheemse bevolking in andere werelddelen. Besluit u om hout te kopen, kunt u er het beste voor zorgen dat u voor duurzaam Europees hout kiest. Dan wordt gegarandeerd dat het bosbeheer duurzaam is, omdat de Europese regelgeving hiertoe verplicht. Daarnaast zorgt in dit geval ook het transport voor minder vervuiling. Duurzaam hout, met name duurzaam Europees hout, is dus niet alleen een mooie en veelzijdige optie voor uw projecten, maar ook nog eens milieuvriendelijk en verantwoord.

Voordelen van duurzaam hout

Naast het feit dat duurzaam hout goed is voor het milieu, heeft het ook nog een heel aantal andere voordelen voor de consument. Duurzaam hout heeft namelijk een lange levensloop. Dit betekent dat het niet snel vervangen hoeft te worden. Mocht u alsnog iets anders willen, kunt u het hout hergebruiken. Uw aankoop van duurzaam hout kunt u dus eigenlijk zien als een investering op de lange termijn. Duurzaam hout is vaak ook onderhoudsvriendelijk, waardoor u weinig tot geen tijd kwijt bent aan onderhoud.

Stapels robinia palen van duurzaam hout

Voordelen van hout kopen bij WTC Kastanjehout

Het hout van WTC Kastanjehout is altijd duurzaam en milieuvriendelijk. Het hout dat u bij ons kunt kopen, valt altijd binnen duurzaamheidsklasse 1 of 2. Dit is heel belangrijk voor ons. Binnen ons assortiment vindt u diverse soorten Duurzaam Europees hout, zoals ons Kastanjehout, Robinia of het Douglas hout; kastanjehout afkomstig uit Italië en Frankrijk. Beiden hebben een levensduur van minstens 10 jaar, bij correct gebruik. Wij leveren aan zowel particulieren als aan de overheid, hoveniers en groothandels, en voldoen aan alle eisen die zij stellen op het gebied van duurzaamheid. Het feit dat wij veel duurzaam Europees hout aanbieden en ook producten produceren op onze eigen werf, betekent bovendien dat wij scherpe tarieven kunnen bieden.