Vlechtscherm schutting van kastanje hout

Kastanje palen schutting kopen bij Kastanjehout

Kastanje palen schutting

Eén van de meest voorkomende tuin afrasteringen in Nederland is de schutting. Er zijn ontelbare houtsoorten die gebruikt kunnen worden. Als u een duurzaam en onderhoudsvriendelijk houtsoort zoekt met een warme, robuuste uitstraling, kiest u het beste voor kastanjehout. Kastanje houten schuttingen zijn er in diverse uitvoeringen, waarvan de populairste het kastanjehouten vlechtscherm of vlechtschutting is. Een kastanjehouten schutting, bestaat uit een handgemaakte vlechtschutting van kastanjehout met bijbehorende kastanje houten palen, die dienen als steunpalen. Afhankelijk van de uitstraling die men graag wil terugzien, kan er gekozen worden tussen verschillende lengte- en breedtematen. Ook hebben we mooie, ambachtelijk gemaakte vlechtdeuren bij de schuttingen. Naast de standaard maten in onze webshop, kunnen we uiteraard ook maatwerk leveren.

Kastanje palen schutting plaatsen

Een kastanje houten schutting plaatsen is niet moeilijk. De vlechtschutting van Kastanjehout is eenvoudig te plaatsen door middel van een L-beslag. Een kastanje paal dient 1,5 x de lengte van de schutting te bedragen. Bij een schutting van bijvoorbeeld 100 cm. hoog heeft u daarom een kastanje paal van 150 cm. hoog nodig. Houd hier rekening mee bij het bestellen. Verder kunt u ervoor kiezen om ook een kastanje vlechtdeur te plaatsen naar de kastanjehouten vlechtschutting. De deur heeft een eiken frame, een lange levensduur en een natuurlijke uitstraling. Verkrijgbaar in de hoogtes 150 cm. en 180 cm. Ook verkrijgbaar in 100 breed. Hang- en sluitwerk en/of sloten zijn los te bestellen bij deze vlechtdeur. Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van de kastanjehouten schutting? Of mocht u het echter liever niet zelf willen doen, dan biedt WTC Kastanjehout een volledige montageservice op locatie aan.

Vlechtscherm schutting van kastanje hout

Kastanje palen schutting en vlechtschutting

Naast de kastanje palen schutting vindt men in het assortiment van WTC Kastanjehout ook de kastanje houten vlechtschutting. Een vlechtschutting bestaat uit kastanje houten panelen. De kastanje houten latten worden bij dit type houten schutting tussen balken gevlochten en daarna gemonteerd aan massieve balken. De uitstraling is elegant en wat verfijnder dan de kastanje palen schutting, waardoor deze schutting ook vaak wat duurder uitvalt. De latten zitten dichter op elkaar, in tegenstelling tot schutting van kastanje palen, waarbij er amper doorkijk is. Daarom is deze optie ideaal voor wie op zoek is naar meer privacy. De vlechtschutting is in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Standaard in ons assortiment is een hoogte van tussen de 1 meter en 1,80 meter.  Mocht u andere afmetingen nodig hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij leveren namelijk ook maatwerk. Dankzij de hoogte en het feit dat de latten van de vlechtschutting dicht op elkaar zitten, is de vlechtschutting ook te gebruiken als windscherm.

Kastanjehout van WTC Kastanjehout

Het kastanjehout dat door WCT Kastanjehout wordt gebruikt voor de schuttingen, is afkomstig van de tamme kastanje. Het is ook zeer geschikt als timmerhout. Ons kastanjehout heeft een hoge duurzaamheid (het gaat 15 tot 25 jaar mee) en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het kan namelijk goed tegen vocht en hoeft verder niet bewerkt te worden. Het kastanjehout van WCT Kastanjehout wordt geproduceerd op ons eigen werf in Harderwijk. Dit biedt ons de mogelijkheid om zeer scherpe prijzen aan te bieden. Mede daardoor zijn wij de grootste leverancier van kastanje houten producten. In onze webshop kunt u ons hele assortiment bekijken. De meeste van onze kastanje houten producten zijn op voorraad en dus direct leverbaar.