Schapenhek kopen

Schapenhek kopen

De afgelopen jaren is de waardering voor natuurlijke erfafscheidingen toegenomen, met name in landelijke gebieden. Men wil graag dat de omheining een onderdeel wordt van de omgeving. Daarom wordt er veel gekozen voor natuurlijk materialen zoals haagplanten, bamboe, of hout. Een zeer populaire vorm van erfscheiding is het schapenhek. Een schapenhek kopen doet u namelijk niet per se, omdat u een kudde schapen bezit. Een schapenhek kan in veel situaties de ideale omheining zijn.

Wat is een schapenhek?

Een schapenhek is een omheining gemaakt van gekloofde, gepunte palen, die gevlochten zijn in gegalvaniseerd ijzerdraad. Het wordt meestal van kastanjehout gemaakt, net als de bijbehorende poortjes of hekjes. Een schapenhek wordt ook wel eens schapenraster, schapenhekwerk of rasterhekwerk genoemd. Er zijn meerdere varianten van het schapenhek, waaronder het Engels schapenhekwerk en het Frans Schapenhekwerk. Het is bovendien mogelijk om ze te kopen in verschillende hoogtematen en latafstanden.

Waar kun je een schapenhek voor gebruiken?

Een schapenhek is een heel multifunctioneel hekwerk. Het kan worden ingezet als afscheiding bij grote oppervlakten zoals stadsparken, speelvelden, vakantieparken en natuurgebieden maar in de voortuin, moestuin, om de vijver of speeltuin wordt schapenhek ook vaak gezien. Kortom, overal waar men een robuuste, natuurlijke en vriendelijke uitstraling wenst te zien, is een schapenhek kopen de beste optie.

De verschillende schapenhekken van WTC Kastanjehout

WTC Kastanjehout is dé specialist in schappenhekken en heeft een breed aanbod van zowel Engels schapenhekwerk als Frans schapenhekwerk. Beiden soorten zijn beschikbaar in verschillende hoogtes: 60 cm tot en met 180 cm Engels schapenhekwerk en 50 cm tot en met 200cm Frans schapenhekwerk.

Het Engels schapenhekwerk heeft een rustieke uitstraling, doordat de houten latten rustieker qua vorm zijn. Frans schapenhekwerk heeft daarentegen een strakkere uitstraling, doordat de latten rechter en spitser zijn afgesneden. Beide varianten zijn gelijkwaardig wat betreft kwaliteit. De keuzedie u maakt bij het kopen is dus afhankelijk van de uitstraling die u zoekt.

Verschillende latafstanden

Schapenhek

Voor zowel de Engelse als de Franse variant zijn er verschillende latafstanden beschikbaar bij het kopen van een schapenhek. Bij een Engels schapenhek is de afstand bij een smalle variant 4 tot 5 cm en tussen de 8 cm en 10 cm bij een brede variant. Een Frans schapenhek ligt wat strakker op elkaar en heeft een afstand van 2, 4 of 6 cm tussen de latten.

Voordelen van een schapenhek van kastanjehout

Het enorme voordeel van een schapenhek van kastanjehout, is dat het heel goed bestand is tegen vocht, waardoor er geen schimmelvorming plaatsvindt. De levensduur van een schapenhek is bijzonder lang en is bovendien onderhoudsvrij. Dit maakt het kopen van een schapenhek van kastanjehout voor veel mensen bijzonder aantrekkelijk.